Logga in
Användarnamn »
Lösenord »
 
Vanliga frågor för Griffels webbmail
 • Ser webbmailen annorlunda ut?
 • För att byta till standard-layouten gör enligt nedan:
  1. Logga in på webbmailen.
  2. Klicka på "Settings"
  3. Ändra Web Access / Layout till "default(LookOut)"
  4. Klicka "Update"
  5. Logga ur genom att klicka "Log Out"

  Vid nästa inloggning är utseendet ändrat till standard.
 • Hur aktiverar jag frånvaromeddelande?
 • Logga in på din webbmail.
  1. Klicka på Regler (övre högra hörnet).
  2. Klicka på "Sätt ditt Semestermeddelande"
  3. Klicka först på knappen "Återställ listan över Svarade adresser".
  4. Skriv sedan in ditt meddelande i den vita rutan.
  5. Skriv in när meddelandet ska upphöra vid "Enabled until". Eller
  6. Klicka på Aktiverade
  7. Klicka på Spara, Tillbaka och sedan Stäng.
  8. Klart, du kan testa om det fungerar genom att e-posta till dig själv.
 • Hur gör jag för att läsa e-post?
 • När du loggar in ska du hamna direkt i din inkorg. Gör du inte det så kan du klicka på Inkorgen i vänstra stora fältet. Ser du inte något fält till vänster med dina e-postlådor så får du fram de genom att klicka på Mapp: i övre vänstra hörnet.

  Klicka sedan på det e-post du vill läsa, olästa meddelanden ska vara markerade med fet stil. Du kan klicka på Från, Ämne, Storlek eller Mottaget för att ändra sorteringsordning. Standard är Mottaget i fallande ordning.
 • Hur skickar jag e-post?
 • Klicka på Nytt meddelande i övre vänstra hörnet. Ett nytt fönster ska öppnas där du kan skriva ditt meddelande. Fältet Från: ska redan innehålla din avsändaradress.

  Fyll i mottagare i fältet Till:, du kan även hämta upp adresser från adressboken om du har lagrat adresser där, klicka på Adressbok i översta raden. Flera mottagare skrivs in på samma rad med ett kommatecken mellan.

  I Cc: fältet skriver du i mottagaradressen för att skicka en kopia av meddelandet. I Bcc: fältet skriver du i mottagaradressen för att skicka en dold kopia av meddelandet. Ange e-postens ämne i fältet Ämne: Skriv ditt meddelande i den stora vita rutan. Du kan växla mellan enkel text eller använda dig av Avancerad formatering för att snygga till dina brev.

  Bifoga filer genom att klicka på "Bifoga en fil" och sedan "Bläddra". Fler bläddra-rutor läggs till när du bifogar filer. Ta bort bifogade filer genom att klicka på X-rutan till höger om filnamnet.

  Klicka på Skicka när du ska skicka iväg meddelandet. Du kan även välja att Spara i Utkast för senare hantering eller Kasta för att helt ta bort meddelandet.
 • Hur svarar jag på ett meddelande?
 • När du har klickat på ett e-post kan du välja att svara genom att klicka på Svara. Du hittar svara-knappen ovanför avsändarens namn. Det öppnas en ny ruta där avsändare och mottagare redan är ifyllt. Skriv in ditt svar och klicka på Skicka. Se "Hur skickar jag e-post?" för ytterligare alternativ. "Svara alla" används för att svara till flera e-postmottagare och "Vidaresänd" används för att skicka vidare e-posten till någon annan.